PRIJETNJE I ORUŽJE

Velika akcija u Banjoj Luci: Žandarmerija uhapsila pet osoba

ozvršen pretres stana osumnjičenog za proganjanje

Uhapšeno pet osoba. Facebook

B. C.

14.2.2024

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka i pripadnici Jedinice žandarmerije Banja Luka,  danas su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banja Luci, lišili su slobode pet lica, saopćeno je oiz PU Banja Luka. 

Raspisana centralna potjernica

- Lice S.T. iz Banja Luke, lišeno je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banja Luci, zbog počinjenog krivičnog djela „Proganjanje“, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija- naveli su iz policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, lišena su slobode lica T.T., T.T., O.T. i B.T. svi iz Banja Luke.

U toku kriminalistička obrada

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka izvršen je pretres stana u Banja Luci, koji koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.