INTERVENIRALA POLICIJA

Tri osobe uhapšene u Sarajevu, napadnuta radnica sportske kladionice

Jedan zarobio i nanio povrede drugoj osobi, A . P., vrijeđao policiju

Policija imala pune ruke posla. Avaz

B. C.

7.7.2024

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhapsili tri osobe.

Tako su pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo u 17:05 sati priveli S. H. (29) zbog sumnje da je počinio krivična djela protivpravno lišenje slobode i nanošenje lakše povrede.

O svemu je obaviješten tužilac, a uhapšeni je zadržan u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo.

Pljačkaš odnio novac

Rukovodilac smjene PU Novo Sarajevo jučer je u 19:30 sati zaprimio prijavu da je u ulici Paromlinska broj 16, općina Novo Sarajevo, nepoznati muškarac uz upotrebu fizičke snage, izvršio razbojništvo nad radnicom sportske kladionice "Formula", N. A., iz Sarajeva.

Tom prilikom iz kase je ukradena neutvrđena količina novca. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Pripadnici PU Centar su u 21 sat, uhapsili M. Đ., iz Sarajeva, za kojim je PU Novi Grad raspisao operativnu potragu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađe.

Zadržan u policiji

Na području općine Stari Grad jučer je u 22:20 sati policija uhapsila A. P., iz Sarajeva, zbog učinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i omalovažavanja službenih lica.

O navedenom obaviješten je dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu, a uhapšeni A. P. je zadržan u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.