TUZLA

Nedžad Kahrimanović nakon presude ubici sestre: Sve je urađeno da bude ovako, oni su beščasni

Nećemo stati, doći ćemo i do odgovornih, to su Korman, Nevres i svi oni koji su brata žrtve zavezali te noći za leđa, a on dolazi kao gospodin zavezan

Nedžad Kahrimanović. A. Bešić / Avaz

A. Bešić

17.7.2024

U Kantonalnom sudu u Tuzli izrečena je zatvorska kazna od 25 godina zatvora za Elvisa Ćustendila, pripadnika MUP-a TK, koji je sa 16 hitaca iz pištolja usmrtio Amru Kahrimanović.

Nakon toga izjavu za medije je dao Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre. Na početku se zahvalio medijima što su propratili ovaj slučaj, ali i mirnu šetnju za Amru Kahrimanović.

- Čuli ste svu bestijalnost i zlikovačku namjeru čovjeka koji je likvidirao moju sestru sa 16 metaka. Jedan je ispalio, a onda još 15, vratio se u kafić, uzeo svoje stvari, otišao sa lica mjesta, istuširao se, potopio stvari u kadu i izašao. Onda MUP kaže da je u velikoj akciji savladao njega i za to sve je dobio 25 godina. Prošli put sam rekao da je sve urađeno da bude ovako. Imao sam mrvicu nade jučer dok sam razgovarao s advokatom i prijateljima. Bio sam ubijeđen da neće dobiti ispod 35 godina, a ovo je poruka za sve nas. Kako se vi osjećate kada slušate šta je ona rekla i uradila i šta je učinila da dođe do tog brutalnog čina? Možete zamisliti kako se mi osjećamo - rekao je Nedžad Kahrimanović.

Dodao je da nevidljiva ruka određuje stvari na relaciji MUP TK, FMUP i Tužilaštvo TK.

- Samo sam jučer imao nadu, ali prije toga nisam imao. U Dalmaciji kažu: "To su beštije". Poslali su poruku, iako sam vjerovao u Vijeće. Čim sam vidio da je mala sala, mali broj, čim mene obezbjeđuju na onaj način, znao sam. Nazvala me tužiteljica i izvinila mi se, nije tužiteljica ništa kriva nego ova institucija koja je osovina zla. Nećemo stati dok ni ovi ne odgovaraju. Jedina opcija nam je da se povučemo i ništa ne radimo, ali moramo se boriti i moraju odgovarati ljudi u MUP-u. Vidite da Ramo Isak priređuje doček za ljude koji su optuženi za koketiranje s narkotrafikantima. Nećemo stati, doći ćemo i do odgovornih. To su Korman, Nevres i svi oni koji su brata žrtve zavezali te noći za leđa, a on dolazi kao gospodin zavezan naprijed, bez ikakvog razloga. Njima se može, ali neće da se može - naglasio je Kahrimanović.

Dodao je da i ranije govorio, da ako institucije ne budu odradile svoj posao, da će se on osvetiti ljudima koji su doveli do ovog čina.

- To me obavezuje ljubav prema sestri, to me obavezuje vjera, čast. Oni su beščasni, i ovo Sudsko vijeće i institucija Tužilaštva koja je radila ovo, i MUP TK, FMUP. Nek pucaju po meni, nek dođu helikopterima. Nemam riječi, pokušavam da budem racionalan. Pravnici mogu pričati finim rječnikom, ja pričam ovim, izgubio sam najvrednije, šta imam još da izgubim i oni trebaju da se čuvaju, neka me zatvore - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.