NALAZI SE NA KCUS-U

Poznato u kakvom je stanju muškarac koji je ranjen na Šipu: Policija traga za dvije osobe

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS

S lica mjesta. Screenshot

S. S.

19.7.2024

U sarajevskom naselju Šip sinoć je ranjen muškarac A. R., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a pripadnici MUP-a KS još uvijek tragaju za dva muškarca za koje se sumnja da su počinitelji. 

- Dana 18.07.2024. godine oko 19,55 sati PU Centar je obaviještena da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja usljed čega je muškarac A.R. (1985) iz Sarajeva zadobio tjelesne povrede. Nakon što je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći povrijeđenom na mjestu događaja pružila prvu pomoć, prebačen je na KCUS gdje je, van životne opasnosti, zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS. Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela Pokušaj ubistva (član 166. stav 1. KZ FBiH u vezi sa članom 28. KZ FBiH) policijski službenici su došli do saznanja koja dva lica se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela, te je raspisana operativna potraga i za njima se aktivno traga - navveli su iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.