NIJE IMAO VOZAČKU DOZVOLU

Teška saobraćajna nesreća u Zagrebu: Maloljetnik se zabio u stup, preminula djevojka, još četvero povrijeđeno

Dok je vozio osobni automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola

Nesreća se desila jučer u ranim jutarnjim satima. Pixsell/Luka Batelic ( Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

N. Aj.

28.7.2024

Od posljedica povreda nakon saobraćajne nesreće koju je izazvao maloljetnik (17), u KBC-u Sestre milosrdnice jučer je preminula 17-godišnja djevojka, troje maloljetnika je lakše, a jedan teže povrijeđen u toj nesreći, saopćila je Policijska uprava zagrebačka.

U nesreći, koja se dogodila jučer ujutru oko 4.10 sati, povrijeđena su četiri maloljetna putnika i sam vozač, a ljekarska pomoć im je pružena u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

Utvrđeno je da su tri putnika, 16-godišnjak, 17- godišnjakinja i 17-godišnji vozač lakše povrijeđeni, dok su teško povrijeđeni 17-godišnjak i 17-godišnjakinja. Od posljedica povreda, 17-godišnja je djevojka nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, u 10:35 sati, preminula u KBC Sestre milosrdnice, navodi policija.

Maloljetni vozač (17) nije imao vozačku dozvolu. Dok je vozio osobni automobil marke Renault, zagrebačkih registarskih oznaka u organizmu je imao 1.21 g/kg alkohola.

Dolaskom do raskrsnice nije prilagodio brzinu kretanja vozila zavoju, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolnika, a potom na meki teren, nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, saopćila je PU zagrebačka.

Zbog počinjenog kaznenog djela, izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu protiv 17-godišnjeg vozača, koji je trenutno u bolnici, bit će poduzete odgovarajuće mjere i podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.