OGLASILA SE POLICIJA

Detalji jezive nesreće u kojoj su poginula dva mladića: Poznat uzrok, vozilom upravljao maloljetnik

Roditeljska kuća mladića koji još nije punoljetan je nekoliko stotina metara dalje od mjesta nesreće

Nesreća u Kutjevu. Ivica Galovic/PIXSELL

S. S.

6.8.2024

Policija je saopćila kako su u jutrošnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Kula, koje se nalazi u sastavu Kutjeva (Hrvatska), poginula dvojica mladića u dobi od 17 i 23 godine. Nesreća se dogodila desetak minuta prije 6 sati u Ulici Stjepana Radića, a policija je dojavu dobila u 5:52.

Policija se poslijepodne oglasila o nesreći. Kažu da je uzrok bila velika brzina.

Vidjela veliki plamen

- 17-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu saobraćajnu traku te udario prednjim desnim dijelom vozila u betonski most, a zatim u stablo.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 23-godišnji putnik iz vozila kao i 17-godišnji vozač. U vremenu od 6.10 do 13.38 sati državna cesta D-51 je bila zatvorena za sav saobraćaj i on se odvijao alternativnim pravcima - objavila je policija.

- Čula sam udarac ispred komšinicine kuće. Ona je isto čula udar, izletjela i vidjela veliki plamen, auto se prepolovio - rekla je žena koja živi nedaleko od mjesta nesreće.

- Jedan dečko je Rom tu s početka ulice. Drugi dečko je navodno iz Požege. Ljudi i jesu i nisu iznenađeni jer često voze divljački kroz selo. Naravno da je šok za cijelo selo, no, ponavljam, kako voze, ovakvo nešto je bilo očekivano - kazala je Indexu jedna žena iz Kule.

Automobil smrskan

Lokalni portal Požega.eu piše kako je došlo do slijetanja automobila s ceste i udara u stablo. Auto je smrskan.

- Ma, užas, jedan od poginulih u automobilu je i moj nećak, bratov sin. Nisam vidjela nesreću, ali moja sestra jest, ona živi nekoliko kuća dalje od mene. Rekla mi je da je čula strašan udarac. Kad je izašla u dvorište, vidjela je plamen ispod oraha i hrpu lima na gomili. Kotači su bili u zraku. Nažalost, tad nije znala da je u njemu jedan od poginulih naš nećak - rekla je mještanka za 24sata.

- Čuo sam da su se dva mladića družila cijelu noć i navodno se vozač BMW-a sjetio svoje djevojke te ju je htio probuditi. S njim je krenuo i njegov prijatelj. Nažalost, nisu stigli do nje - rekao je susjed.

Roditeljska kuća mladića koji još nije punoljetan je nekoliko stotina metara dalje od mjesta nesreće. 

- Pretpostavljam da je iza blagog zavoja mladić izgubio nadzor i sletio s ceste te se zabio u orah - rekao je muškarac koji živi u blizini mjesta nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.