REAKCIJE

Katica se oglasio nakon samoubistva policajke: Ovo je veoma težak dan za MUP KS, jedan život je zauvijek ugašen

Vijest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla, kazao je Katica

S lica mjesta - Avaz
Vrši se uviđaj na peronu Željezničke stanice - Avaz
S lica mjesta - Avaz
S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
+2
Z. K.

7.8.2024

Samoubistvo mlade policajke MUP-a KS (A. I.), koje je počinila jutros na peronu Željezničke stanice u Sarajevu, šokirao je njene kolege, ali i cijelu bh. javnost.

Na ovu tužnu vijest reagirao je i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Tragični slučaj suicida

- Ovo je veoma težak dan za MUP Kantona Sarajevo, a meni lično jedan od najtežih otkako sam na poziciji ministra unutrašnjih poslova. Vijest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla i duboko suosjećam s boli koji osjećaju njeni najbliži. Jedan život danas je zauvijek ugašen i molim sve pripadnike medija i javnost općenito da se prema ovom slučaju suicida odnose s dužnom pažnjom, posebno vodeći računa o emocijama porodice, prijatelja, ali i radnih kolega naše policijske službenice – kazao je Katica.

Kao što je već rečeno, dodao je, vrši se policijski uviđaj i bit će rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do ovog tragičnog slučaja suicida, ali nijedno objašnjenje neće ublažiti bol i gubitak koji sada osjećaju oni koji su ostali iza naše policijske službenice. Naše misli su s njima.

Besplatna psihološka pomoć

- Molimo da o slučajevima suicida izvještavate s dužnom pažnjom i da u svojim tekstovima navodite brojeve za pomoć osobama koje razmišljaju o suicidu - naveli su u apelu upućenom medijima iz MUP-a KS.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je "plavi telefon", poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.