PRUŽAO AKTIVAN OTPOR

Akcija “Army” u Doboju: Zaplijenjen kilogram spida, pripadnik OSBiH napao policajce i nudio im mito

Policajci zadobili povrede, osim droge zaplijenili i 1.928 KM

Zaplijenjen novac. PU Doboj

B. C.

15.8.2024

Policija je u Doboju u okviru akcije "Army" uhapsila I.Z. jer se sumnjiči da je izvršilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i davanje mita, prenose "Nezavisne novine".

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres navedenog lica kao i objekata i vozila koje isto koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: 41 paketić i jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid ukupne težine od 1.015,86 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 1.928 KM i drugi predmeti - saopštili su iz Policijske uprave Doboj.

Navedeno je da je prilikom realizacije navedenih aktivnosti, odnosno prilikom lišenja slobode lice pružalo aktivni otpor prilikom čega su policijski službenici zadobili tjelesne povrede.

- Također, navedeno lice je policijskim službenicima nudilo novac da propuste radnju koji su bili dužni da izvrše. Nakon kriminalističke obrade navedeno lice će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršnju službene radnje biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok će Republičkom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita, naveli su iz policije.

Nezvanično se saznaje da je uhapšen Ines Zahirović (26), pripadnik Oružanih snaga BiH, piše Srpska.info. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.