IZVRŠEN PRETRES

U Bihaću pronađena do sada najveća plantaža marihuane sa 3.000 stabljika: Vrijednost tri miliona maraka

Tri osobe uhapšene dok je jedna u bijegu

Plantaža u Bihaću. MUP USK

B. C.

16.8.2024

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona otkrili su jučer na jednom poljoprivrednom gazdinstvu nadomak Bihaća plantažu na kojoj je bilo zasađeno više od 3.000 komada stabljika marihuane, a akcija je izvedena s ciljem sprečavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama, saopćeno je iz MUP-a USK.

Stabljike visoke kvalitete

Iz policije ističu kako su zaplijenjene stabljike izrazito visoke kvalitete čija je vrijednost procijenjena na blizu tri miliona maraka.

Također, iz ovdašnje policije navode kako se radi o jednoj od najvećih provedenih akcija do sada na području Unsko sanskog kantona kada je riječ o sprečavanju i suzbijanju trgovine narkotičkim sredstvima.

U akciji je sudjelovalo ukupno 30 policijskih službenika, te je pokazana potpuna opredijeljenost policije u borbi protiv pošasti narkomanije.

Inače, nakon pronalaska plantaže, prema uputama i uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva USK obavljene su uviđajne radnje, te je provedena kriminalistička istraga na terenu.

Četvrto lice trenutno nedostupno

- Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja došlo se do saznanja o mogućim izvršiocima krivičnog djela i oni su lišeni slobode. Radi se o S.A. (48) i S.S. (45), iz Cazina i H.N. (41) iz Bijeljine, dok je četvrto lice trenutno nedostupno organima gonjenja i za njim je raspisana operativna potraga, saopćili su iz policije.

Navode kako će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu USK protiv osumnjičenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.