VELIKA DRAMA

Oglasilo se Tužilaštvo o drami u Nevesinju: Ubijeni napadač bombom povrijedio i sebe, pronađen arsenal oružja u kući

Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo

Drama u Nevesinju. BN TV

S. S.

20.8.2024

Nepoznata osoba ispalila je više hitaca u pravcu policije i mještana u selu Zovi Do, u opštini Nevesinje, te aktiviralo dvije ručne bombe, konstatovano je uviđajem koji su izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i pripadnici trebinjske Policijske uprave, a prilikom kojeg je nađena i veća količina naoružanja.

Uviđaj je izvršen nakon jučerašnjeg događaja, kada je za sada nepoznata osoba aktivirala eksplozivne naprave i ispalila više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje je sinoć oko 23 sata lišeno života, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

– Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznate osobe obzirom na to da nisu nađena lična dokumenta. U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač "zolja", dvije tromblonske mine, ručna bomba, poluautomatska puška, vojnička puška "M-48", kao i više komada municije – navedeno je na zvaničnom sajtu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

U saopćenju je navedeno i da je uviđajem konstatovano da je nepoznata osoba ispalila više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe. Iz Tužilaštva su dodali da su prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene povrede koje potiču od eksplozivne naprave koju je to lice aktiviralo.

- Tijelo nastradalog prebačeno je u prosekturu Trebinje, gdje će sutra po naredbi Tužilaštva biti izvršena obdukcija i uzet DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog – navedeno je u saopćenju.

Iz Tužilaštva su istakli da je uviđajem konstatovano i da je nepoznata osoba duži period boravila u navedenoj kući, s obzirom na to da su na licu mjesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela krađa na štetu mještana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu. Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.