POBJEGAO S MJESTA UDESA

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Vozač koji je usmrtio 13-godišnjaka imao 2,45 promila alkohola u krvi

Dječak bio na biciklu

Dječak s bicikla pao na trotoar. Slaven Branislav Babic / PIXSELL

N. Aj.

24.8.2024

Pedesetogodišnji vozač koji je sinoć na državnoj cesti D5 u Cagama, u općini Okućani, u Hrvatskoj, vozilom udario 13-godišnjaka, koji je poginuo, imao je 2,45 promila alkohola u krvi. Pobjegao je s mjesta nesreće, a policija ga je malo poslije uhapsila, saopćila je u subotu policija.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Cage oko 20.30.

Očevidom je utvrđeno da ja 50-godišnjak upravljao privatnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,45 promila) krećući se državnom cestom D5 od juga u smjeru sjevera.

Ispred njega u istom smjeru, uz desni (istočni) rub trotoara, vozeći se na biciklima kretali su se 13-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak, saopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Saobraćajna nesreća dogodila se kad je 50-godišnjak prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnji dječak, koji je pao na trotoar. Nakon toga 50-godišnji vozač se udaljio u nepoznatom smjeru, rečeno je iz policije.

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao 13-godišnjak.

Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja o počinitelju, te su ga nakon određenog vremena zatekli i uhapsili na mjestu prebivališta.

- Počinitelj je sjedio u dvorištu. Kad je vidio nas, počeo je bježati ničim izazvan. Mi smo ušli za njim, uporabili smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati. Vidjeli smo da je prednja strana vozila jako razbijena, to nam je bio znak da je vozilo sudjelovalo u prometnoj nesreći - rekao je Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.