TUŽILAŠTVO HNK

Ajdin Muharemović pritvoren zbog napada na dvojicu maloljetnika u Mostaru

Zajedno s još četvoricom tukli maloljetnike šakama i nogama

Napad u ulici Ante Starčevića. Facebook

B. C.

6.9.2024

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najdulže 30 dana, prema osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću (22) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao supočinitelj počinio kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ iz čl. 362. st. 2. u svezi sa čl. 31. KZ F BiH, saopćeno je danas iz Tužilaštva HNK.

Upravljao automobilom

- Naime, Ajdin Muharemović se sumnjiči da je dana 01.09.2024. godine, oko 23 sata u Mostaru, u ulici dr. Ante Starčevića, upravljajući vlastitim vozilom VW Polo, u kojem vozilu su se nalazile još četiri muške NN osobe, kao supočinitelj osumnjičeni Ajdin Muharemović je u jednom momentu zaustavio svoje vozilo, dok su se u to vrijeme nogostupom kretale dvije mldobne osobe, da bi potom osumnjičeni zajedno sa četiri NN muške osobe izašao iz vozila, te su bez povoda, odmah, fizički nasrnuli na oštećene, udarajući ih šakama i nogama po tijelu, a od kojih udaraca su oštećeni pali na tlo i tom prilikom zadobili lake tjelesne ozljede, dok su napadači uslijed reagiranja prolaznika prekinuli napad i vozilom se udaljili u pravcu hotela „Ero“- navodi se u saopćenju. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Ajdinu Muharemoviću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti isto ili slično krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Nastavljena potraga za ostalima

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju identifikacije drugih supočinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, naveli su iz Tužilaštva.               

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.