GP BIJAČA

Poznato stanje carinika koji se nalazio u kućici u koju je udario kamion: Zadobio povrede noge, ramena i blaži potres mozga

Na objektu carinskog terminala pričinjena je veća materijalna šteta.

S mjesta nesreće. UIO BiH

Alen Bajramovic

prije 7 dana

Na graničnom prijelazu Bijača jučer u prijepodnevnim satima dogodila se nesreća u kojoj je povrijeđen carinski službenik, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Tokom obavljanja redovne kontrole u carinskom terminalu, teretno motorno vozilo s prikolicom udarilo je u kućicu u kojoj se nalazio službenik UIO BiH.

- Pored pretrpljenog šoka, carinskom službeniku povrijeđena je noga te je zbrinuta na način da je zahtijevala šavove, polomljena je lopatica ramena, a zadobio je i blaži potres mozga. Carinski službenik pregledan je u Domu zdravlja u Ljubuškom, nakon toga i u Centru za urgentnu medicinu i hitni prijem Kliničke bolnice na Bijelom Brijegu u Mostaru. Trenutno je na kućnom liječenju, a u narednim danima bit će obavljeni potrebni specijalistički pregledi – navode iz UIO BiH.

Na objektu carinskog terminala pričinjena je veća materijalna šteta. Tokom jučerašnjeg dana zaposleni iz Odsjeka za poslovne usluge Regionalnog centra Mostar uklonili su ostatke uništenog objekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.