"AVAZ" OTKRIVA

Šta se dešava na suđenju Saši Golubu: Nisam likvidirao Nedžiba Spahića Džibu

U toku je izvođenje dokaza odbrane, naveo je za „Avaz“ advokat Mirsad Crnovšanin

Odvođenje Saše Goluba iz MUP-a KS. Facebook

prije 4 sata 7 minuta

U Sarajevu se uveliko odvija sudski postupak protiv Saše Goluba optuženog za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe u junu 2020. godine u restoranu u sarajevskom naselju Grbavica.

Druga faza

Suđenje je ušlo u svoju drugu fazu, a riječ je o tome da je Tužilaštvo završilo s izvođenjem svojih dokaza, te je i toku izvođenje dokaza odbrane, potvrdio je za „Avaz“ Golubov branilac, advokat Mirsad Crnovršanin.

Jučer je u nastavku suđenja saslušan jedan svjedok odbrane, a prema riječima advokata Crnovšanina, u narednom periodu, na prijedlog odbrane bit će saslušano i šest vještaka.

Poslije dvije godine i 10 mjeseci bijega Saša Golub je uhapšen u aprilu 2023. godine, nakon što se predao u pratnji svog advokata.


Crnovšanin: Zatupa optuženog. Facebook

Golub otpočetka tvrdi da on nije maskirana osoba koja je pucala u Nedžiba Spahića čije je ime do tada povezivano s brojnim kriminalnim djelima.

Spahićeva likvidacija uslijedila je 29. juna 2020. godine.

Svjedoci su vidjeli Džibu kako sam sjedi za stolom u bašti restorana „Paper Moon“.

Tri hica

Maskirani napadač je s udaljenosti tri-četiri metra od stola za kojim je sjedio Spahić, ispalio najmanje tri hica u njega, a zatim pobjegao automobilom. Džiba je zadobio smrtonosne povrede u predjelu stomaka, a kojima je podlegao u bolnici.


Spahić: Upucan u stomak. Facebook

Automobil Alfa Romeo kojim je pobjegao ubica iste noći je pronađen napušten u sarajevskom naselju Ciglane.

Interpolova potjernica

Na početku istrage saslušavan je svjedok kod kojeg se optuženi Golub raspitivao je li Džiba u restoranu. Zbog ove likvidacije za Sašom Golubom je bila raspisana crvena Interpolova potjernica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.