IZVRŠEN PRETRES

FUP uhapsio Zeničanina koji je u stanu krio veću količinu hašiša

Uhapšeni će biti predat Tužilaštvu BiH

B. C.

prije 9 sati 15 minuta

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jučer poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, grada Zenice, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe S.T. (1987) iz Zenice. Pretresanje osobe i stana izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“, kojom prilikom je pronađeno određena količina opojne droge „Cannabis – Hašiš“.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu „Cannabis – Hašiš“ koju je potom skrivalo u stanu koji koristi. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.