ISPOVIJEST

Brat ubijenog Armina Kahvića za "Avaz": Prevezao sam ga do Hitne, imao je devet uboda nožem po vratu, licu i u srce

Njegova djevojka je bila s mojom suprugom kući, kaže Admir Kahvić

Armin Kahvić. Facebook

prije 8 sati 18 minuta

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Admir Kahvić, brat ubijenog Armina Kahvića Buče, želeći da detamantira navode da je jučer njegovog brata djevojka prevezla u Hitnu. Naveo je da je djevojka bila kod kuće s njegovom suprugom, a da je on sa još dvojicom poznanika otišao na Igman po brata.

Propušten poziv

- Telefon mi je bio na punjaču, ja sam bio u radnji. U 17:19 sati imao sam propušten poziv. Nazvao sam, javlja mi se H. Dž., momak iz Hrasnice. Mene inače zovu Tomo, govori mi „Tomo molim te dođi prema Igmanu, Bučo je ubijen, pretučen je i ubijen“. Ja velim ko si ti, veli ja sam momak iz Hrasnice i tako ga znam - naveo je Admir Kahvić i dodao:

Ammar Muzur. Facebook

- Sa svojim drugom sjedam u auto, međutim sjeda još jedan momak sa nama i mi smo pravo otišli prema igmanskom putu. Došli smo do auta, sjedi on u autu, masakriran od uboda po vratu, u lice, u srce, našli su samo devet uboda nožem. Zovem Hitnu, vozila hitne nema na Ilidži. Pitam ih možemo li mi da ga stavimo u auto, Hitna kaže: „Možete“. Stavljamo ga u auto, ja govorim: „Mrtav je već“ , vidim da nema znakova života. Govori drug: „Nije mrtav smiri se“, ja govorim da jeste. Nas je policija dočekala kod Energoinvesta i pod pratnjom policije smo došli do Hitne. Tu ga je policija s nama izvlačila, odmah su rekli da je mrtav. To su vam prave informacije - ispričao je Admir Kahvić koji se „Avazu“ javio preko advokata Kenana Ibrahimpašića.

Djevojka bila kod kuće

Admir Kahvić je pojasnio da je njegov brat bio u vozilu u vlasništvu njegove djevojke, a koja je jučer bila kod kuće s Admirovom suprugom i djecom.

- Ubio ga je Ammar Muzur nastanjen u Hrasnici, a ne u Žepču. Ići ću do kraja za ovo. Moj brat je privođen u akciji „Meta“ , odležao je za to godinu i po u Zenici, nema ništa više, sa mnom je radio u servisu. Ko zna koliko je bio mrtav, krv mu je bila skorena. Sve ću slike objaviti na Facebooku. Pustio je cuku na mog brata da ga ubije - kaže Admir Kahvić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.