KRALJEVSKA PORODICA

Princeza Šarlot slavi treći rođendan

Story

2.5.2018

Malena Šarlot (Charlotte) rođena je na današnji dan 2015. godine i već svojim prvim fotografijama potpuno je zasjenila ne samo svoga brata Džordža (George) nego i roditelje i cijelu kraljevsku porodicu. Danas slavi svoj treći rođendan, a, bez obzira na svoju dob, mnogi je već proglašavaju novom modnom ikonom. Tako je nakon rođenja brata pri dolasku mami Kejt (Kate) u bolnicu osvojila okupljeno mnoštvo svojom pojavom. 

Tada je bila odjevenu u plavo-bijelu cvjetnu haljinicu, tamnoplavi pulover - bolero-crne baletanke s remenčićem i bijele čarapice s čipkom. Javnost je poludjela za njenim stajlingom, koji je rasprodan u rekordnom roku u online trgovini brenda dizajnerice Alis Avenel (Alice), inače Kejtine prijateljice iz studentskih dana.

Djevojčica je i ranije skretala pažnju na sebe zbog odjeće, a u što god da je odjevena, malena Šarlot izgleda potpuno neodoljivo, pa nije ni čudo što je već sada proglašavaju ikonom stila.

Osim što je poznata po skladnim odjevnim kombinacijama, princeza Šarlot je rođenjem brata, princa Luisa (Louis) dobila kartu za ulazak u historiju. Naime, trogodišnja princeza je prva ženska nasljednica britanske krune koja će zadržati svoju poziciju u liniji nasljeđivanja. Po zakonu o nasljeđivanju iz 2013. godine, muška primogentura je ukinuta pa prinčevi više ne prednjače nad starijim sestrama.

To znači da će Šarlot prvi put u historiji biti u prednosti nad bratom kada je riječ o osvajanju prijestolja. Tako će malena biti četvrta po redu nasljednica krune, a ispred nje su djed Čarls (Charles), otac Vilijam (William) i stariji brat Džordž. Novorođeni princ Luis peti je po redu u liniji te je strica Herija (Harry) pogurao na šesto mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.