ZAKERBERG POTVRDIO

Facebook banovao Trampa na neodređeno vrijeme

Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti, napisao je Zakerberg

Zakerberg i Tramp. Agencije

A. J.

7.1.2021

Facebook će blokirati predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) na njegovim platformama, uključujući Instagram, barem do kraja njegovog mandata, rekao je izvršni direktor Mark Zakerberg (Zuckerberg) u postu u četvrtak, javlja "The New York Times".


- Šokantni događaji u posljednja 24 sata jasno pokazuju da predsjednik Donald Trump namjerava iskoristiti svoje preostalo vrijeme na funkciji da potkopa mirnu i zakonitu tranziciju vlasti do svog izabranog nasljednika Džoa Bajdena - napisao je Zakerberg.

Dodao je kako vjeruju da su rizici da se predsjedniku omogući da i dalje koristi njihovu uslugu u ovom periodu jednostavno preveliki.

- Stoga produžavamo blok koji smo postavili na njegove Facebook i Instagram račune na neodređeno vrijeme i najmanje u naredne dvije sedmice dok se ne završi mirna tranzicija vlasti - naveo je Zakerberg.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.