FLORIDA

Od korone umro "Gospodin Antivaks", radijski voditelj koji se žestoko protivio vakcinisanju

Znao je reći i da se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se vakcinišu

A. J.

31.8.2021

Bernier umro nakon trosedmične borbe s bolešću. AFP

Konzervativni radijski voditelj s Floride, žestoki protivnik vakcinisanja protiv koronavirusa, umro je od posljedica Covida.

Mark Bernier (Marc) umro je nakon trosedmične borbe s bolešću, objavila je njegova stanica. Bilo mu je 65.

- S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Mark Bernier, koji je informirao i zabavljao slušatelje WNDB-a više od 30 godina - objavila je stanica iz Dajtona Biča.

Bernier se zarazio prije tri sedmice. Voditelj koji je sam sebe zvao "Mr. Anti-Vax" ("Gospodin Antivaks") znao je reći i da se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se vakcinišu.

Osam dana prije njega umro je Fil Valentajn (Phil Valentine), 61-godišnji radijski voditelj iz Tenesija koji se izrugivao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promijenio mišljenje pošto je obolio. On se s Covidom borio mjesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dik Farel (Dick Farrel), bivši komentator "Newsmaxa" i zagriženi antivakser. Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. avgusta, također u 65. godini, pošto je slušateljima govorio da se ne cijepe, nazvavši pandemiju "prevarodemijom".

I Farel i Valentajn, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak cijepe, zažalivši što to sami nisu učinili, prenosi Hina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.