NAKON POVLAČENJA

Američki predsjednik Bajden posjetio ranjene vojnike u bolnici

Bajden je u četvrtak navečer u pratnji prve dame Džil Bajden posjetio ranjene vojnike koji su na liječenju u vojnoj bolnici "Walter Reed u Bethesdi" kod Vašingtona

Bajden posjetio ranjenike. Agencije

Ad. A. / Fena

3.9.2021

Američki predsjednik Džo Bajden posjetio je vojnike koji su ozlijeđeni u razornom bombaškom napadu na zračnu luku Kabul dok su pomagali u evakuaciji Amerikanaca i Afganistanaca.

Bajden je u četvrtak navečer u pratnji prve dame Džil Bajden posjetio ranjene vojnike koji su na liječenju u vojnoj bolnici "Walter Reed u Bethesdi" kod Vašingtona, saopćila je Bijela kuća.

Jedan od razloga zbog kojih je Bajden odlučio povući američke trupe iz Afganistana bio je taj što nije želio poslati daljnje generacije Amerikanaca u tamošnji rat.

Biden ima poseban odnos s vojnicima i vojskom. Njegov sin Beau, koji je 2015. umro od tumora na mozgu, bio je oficir u Iraku 2008/2009.

Kad je Bajden u aprilu najavio povlačenje američkih trupa iz Afganistana, primijetio je da je prvi predsjednik u 40 godina koji je znao što znači imati dijete koje služi u vojnoj ratnoj zoni, piše dpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.