U TOKU IDENTIFIKACIJA

SAD: Šest osoba poginulo u sudaru aviona na aeromitingu

Savezna američka agencija za zrakoplovstvo (FAA) saopćila je da su se letjelice B-17 Flying Fortress i Bell P-63 Kingcobra sudarili i srušili tokom aeromitinga Wings Over Dallas na aerodromu Dallas Executive

Nadležni timovi rade na identifikaciji poginulih. Printscreen / Twitter

H. J. I.

13.11.2022

Šest osoba je poginulo u sudaru dva aviona tokom aeromitinga u Dalasu, u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Zvaničnici su saopćili kako je poginulo šest osoba nakon što su se sudarila dva vojna aviona, javio je Associated Press.


Nadležni timovi rade na identifikaciji

- Naš medicinski vještak u Dalasu saopćio je kako je tokom jučerašnjeg incidenta na aeromitingu u Dalasu poginulo šest osoba - saopćio je okružni sudija Klej Dženkins (Clay Jenkins) u nedjelju.

Dodao je kako nadležni timovi rade na identifikaciji poginulih.

Savezna američka agencija za zrakoplovstvo (FAA) saopćila je da su se letjelice B-17 Flying Fortress i Bell P-63 Kingcobra sudarili i srušili tokom aeromitinga Wings Over Dallas na aerodromu Dallas Executive.

Nadležne službe su na terenu.


FAA će istražiti sudar

Snimke na društvenim mrežama pokazuju kako se mali avion sudara s bombarderom, zbog čega se prepolovio na dva dijela i srušio.

Guverner Teksasa Greg Ebot (Abbot) naveo je na Twitteru da Odjel za javnu sigurnost, Odjel za upravljanje hitnim situacijama i Odjel za promet pomažu lokalnim službama u odgovoru na ovu tragediju.

FAA je rekla da će istražiti sudar s Nacionalnim odborom za sigurnost prometa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.