BIVŠA SLUŽBENICA SENATA

Tara Rid pobjegla u Rusiju: Optužila Bajdena da ju je seksualno zlostavljao

Još sam pomalo ošamućena, ali se osjećam veoma dobro, rekla je Rid za ruske medije koji podžavaju predsjednika Vladimira Putina

Tara Rid. Printscreen

H. J. I.

31.5.2023

Tara Rid (Reade), bivša službenica Senata koja je 2020. godine optužila sadašnjeg predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) za seksualni napad, otišla je u Rusiju, jer se tu, kako je kazala, osjeća sigurno.

Tvrdi da ju je napao 1993. godine

- Još sam pomalo ošamućena, ali se osjećam veoma dobro - rekla je Rid za ruske medije koji podžavaju predsjednika Vladimira Putina dok je sjedila s Marijom Butina, koja je zbog špijuniranja za Rusiju bila u zatvoru u SAD, ali je sada član Parlamenta u Rusiji.

Godine 2020., kada se Bajden kandidirao na izborima, u javnost je iznijela tvrdnju da ju je on, 1993. godine, u hodniku Senata seksualno napao. Bajden je te optužbe više puta negirao.

Pobjegla u Rusiju

Odluka da pobjegne u Rusiju, rekla je, bila je veoma teška. Bajden se, podsjećamo, kandiduje za reizbor.

Kao predsjednik, pomogao je u održavanju međunarodne podrške Ukrajini dok se bori protiv napada ruskih snaga.

- Trenutno mi je žao što američke elite biraju tako agresivan stav prema mojoj ruskoj braći i sestrama. Samo znajte da većina američkih građana žele biti prijatelji i nadam se da ćemo ponovo moći imati jedinstvo - rekla je Rid.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.