BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp: Ako Putin odbije dogovor, poslat ću Ukrajincima više nego što su ikad dobili

Zelenskom bi rekao "Dosta je, dogovori se" rekao je Tramp

Donald Tramp. Twitter

H. J. I.

16.7.2023

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je u intervjuu za Fox News objasnio svoj plan za postizanje mira u Ukrajini u roku od 24 sata ako bi ponovo preuzeo Bijelu kuću. 

Zelenskom bi preporučio da sklopi dogovor

Tramp je objasnio da bi ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom preporučio da sklopi dogovor.

Naglasio je da ima dobar odnos sa Zelenskim, ali i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, dodavši da se aktualni predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) nije sposoban nositi sa svjetskim čelnicima. 

"Imao sam jako dobar odnos s obojicom"

- Ovo su pametni ljudi, uključujući Makrona iz Francuske. Mogao bih proći kroz cijeli spisak ljudi, uključujući Putina.… Ti su ljudi oštri, čvrsti i općenito opaki. Oni su zlobni i na vrhu su svoje igre. Imamo čovjeka koji nema pojma šta se događa. Ovo je najopasnije vrijeme u historiji naše zemlje - kazao je.

Voditeljica Maria Bartiromo ga je potom upitala da detaljno objasni svoj plan za okončanje rata u roku od 24 sata.

- Poznajem Zelenskog jako dobro, a poznajem i Putina jako dobro, čak i bolje. I imao sam dobar odnos, jako dobar s obojicom. Rekao bih Zelenskom: "Dosta je. Morate se dogovoriti." Rekao bih Putinu: "Ako ne sklopiš dogovor, dat ćemo mu puno. Dat ćemo (Ukrajini) više nego što su oni ikada dobili ako budemo morali." Ugovor ću sklopiti za jedan dan. Jedan dan - odgovorio je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.