STRAVIČAN SPISAK ŽRTAVA

U napadima Hamasa na Izrael stradalo najmanje 900 ljudi: Među ubijenima ima Amerikanaca, Nijemaca, Francuza...

Tajland je prijavio 12 žrtava, dok se za 11 njihovih državljana ne zna gdje su

Ubijaju se i strani državljani. AP

Z. K.

10.10.2023

U napadima Hamasa na Izrael stradalo je najmanje 900 ljudi, a među njima je i veliki broj stranaca. Brojne zemlje potvrdile su da se među ubijenima i ranjenima nalaze i njihovi državljani, a sada je objavljen i spisak na kojem se vidi da su Hamasovci nemilosrdno ubijali, ne mareći za to ko su im žrtve.

Ima i otetih

Među ubijenima je devetoro državljana SAD, Kanada je saopćila da je jedan njihov građanin ubijen, a dvoje oteto. Velika Britanija je rekla da je stradalo ili oteto najmanje deset njihovih državljana. Francuska je zvanično potvrdila smrt jednog svog državljanina i navela da i dalje nije poznat tačan broj nestalih.

Tajland je prijavio 12 žrtava, dok se za 11 njihovih državljana ne zna gdje su. Nepal je u napadima izgubio deset svojih ljudi, dok Njemačka i dalje nema zvanične podatke o stradalima i otetima. Rusija je potvrdila jednu žrtvu, kao i Kambodža.

Kina i dalje nema zvanične podatke, dok je Brazil prijavio da je troje njihovih državljana povrijeđeno. Paragvaj je naveo da je dvoje njihovih državljana ubijeno, dok i dalje nemaju tačan broj nestalih. Ukrajina je izbrojala dvije žrtve, dok Meksiko i dalje ne zna šta je sa dvoje njihovih otetih državljana.

Državljan Irske

Podaci pokazuju da je među stradalima ima jedan državljan Irske, kao i dvoje državljana Tanzanije. Podsjetimo, među nestalima se nalazi i unuk Dušana Mihaleka, dugogodišnjeg urednika muzičkog programa radija Novi Sad. Njegov unuk nestao je u blizini granice sa Gazom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.