AMERIČKI NOVINAR

Taker Karlson: Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim

Karlson je 6. februara intervjuirao ruskog čelnika Vladimira Putina, a intervju je objavljen nekoliko dana kasnije

Karlson najavio intervju sa Zelenskim. AP

Z. K.

4.7.2024

Američki konzervativni novinar Taker Karlson (Tucker Carlson) najavio je kako bi uskoro mogao intervjuirati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

- Čini se da smo dobili intervju sa Zelenskim. Pokušavali smo dvije godine, a posebno intenzivno nakon intervjua s Putinom u februaru. Poenta je donijeti Amerikancima prijeko potrebne informacije o sukobu koji u potpunosti mijenja položaj njihove zemlje u svijetu. Nadamo da uskoro stiže intervju - napisao je Karlson na društvenoj platformi X.

Karlson je 6. februara intervjuirao ruskog čelnika Vladimira Putina, a intervju je objavljen nekoliko dana kasnije. Radilo se o prvom Putinovom intervju sa zapadnim medijima otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Putinov intervju kod Karlsona trajao je dva sata, a započeo je polusatnim Putinovim predavanjem o historiji Rusije i Ukrajine. Putin je opširno govorio o porijeklu ruske državnosti u devetom stoljeću, Ukrajini kao umjetnoj državi i poljskoj saradnji s Hitlerom.

Karlson je godinama bio jedno od glavnih lica "Fox Newsa", gdje je u udarnom terminu vodio vrlo gledanu emisiju. Međutim, u aprilu prošle godine došlo je do raskida saradnje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.