OGLASILI SE

Bijela Kuća: Bajden se ne liječi od Parkinsonove bolesti

Bajden se bori s kritikama nekih demokrata da mu nedostaje mentalne oštrine da bude njihov kandidat protiv Trampa na predsjedničkim izborima

Džo Bajden. AP

FENA

9.7.2024

Američki predsjednik Džo Bajden ne liječi se od Parkinsonove bolesti i nije bio kod neurologa van svojih godišnjih pregleda, saopćila je Bijela kuća, nakon što je New York Times javio kako zapisi posjetitelja pokazuju da je ljekar specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću u najmanje osam navrata od augusta do marta.

Zabrinutost da Bajden možda pati od neobjavljene bolesti porasla je otkako je posrnuo, djelovao slabo i povremeno gubio tok misli u debati s republikancem Donaldom Trampom 27. juna.

Dr. Kevin Okonor, ljekar Bijele kuće, objavio je saopćenje u ponedjeljak navečer u kome navodi da Bajden nije bio kod neurologa van redovnog godišnjeg pregleda.

Bajden se bori s kritikama nekih demokrata da mu nedostaje mentalne oštrine da bude njihov kandidat protiv Trampa na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je, međutim, naglasio da neće odustati od kampanje, izjavljujući za MSNBC u telefonskom razgovoru da "nigdje ne ide", prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.