BIO NA MITINGU

Ovo je svjedok koji je vidio atentatora na krovu: "Pokazao sam im ga prstom, ali niko nije reagirao"

Apsolutno sam siguran da je on pucao, kazao je Smit

Smit: Pratili smo miting. Twitter

Z. K.

14.7.2024

Svjedok Grek Smit koji je bio prisutan na predizbornom mitingu Donalda Trampa u Pensilvaniji tvrdi da je vidio napadača na krovu nekoliko minuta prije nego što je do napada došlo, kao i da je na to ukazivao policiji, ali da niko nije reagovao.

Puzao je

- Pratili smo miting, slušali smo Trampa. Nismo mogli da ga vidimo, ali smo mogli da čujemo. Nakon pet do sedam minuta od početka njegovog govora, primjetili smo čovjeka koji puzi po krovu zgrade koja je bila na oko 15 metara udaljenosti od nas. 

Pokazivali smo prstom u njega, jasno smo mogli da vidimo da je naoružan. Policija je trčala okolo, ali niko nas nije slušao kada smo govorili da se naoružan čovjek nalazi na krovu, ali nisu shvatali o čemu pričamo - rekao je svjedok.

On je istakao da su policiji rekli da čovjek puzi po krovu, kao i da se "pitao zašto Tramp i dalje drži govor i zašto ga obezbjeđenje ne odvede sa bine".

- Dvije do tri minute sam stajao i pokazivao u čovjeka na krovu. Pripadnici tajne službe koji su boli na drugom krovu su gledali u nas. Mislim da oni sa tog krova nisu mogli da ga vide jer je bio zaklonjen od njihovih pogleda, ali zašto pripadnici tajne službe nisu bili na svakom krovu? Ovo nije veliko mjesto. Sljedeće što se desilo je da je ispalio pet metaka.

Upucan u glavu

Apsolutno sam siguran da je on pucao. Pripadnici tajne službe su ga potom upucali u glavu, vidio sam taj momenat. Nakon toga su se popeli na krov sa uperenim pištoljima, kako bi se uvjerili da su ga likvidirali - dodao je svjedok.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.