REAKCIJA IZ TEHERANA

Iran odbacio navode o umiješanosti u pokušaj ubistva Trampa

CNN je ranije prenio kako su američke vlasti posljednjih sedmica dobile obavještajne podatke o zavjeri Irana da pokuša da ubije Donalda Trampa

Trenutak kada je Tramp pogođen. AP

E. Ć.

17.7.2024

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani odbacio je pisanje američkih medija o navodnoj o ulozi Irana u nedavnom pokušaju ubistva bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata na predstojećim izborima Donalda Trampa (Trump).

- Islamska Republika Iran je odlučna da pokrene sudski postupak protiv Trampa zbog njegove direktne uloge u zločinu ubistva generala mučenika Kasema Sulejmanija, komandanta Kuds snaga Korpusa čuvara islamske revolucije. 

Međutim, snažno odbacuje bilo kakvu umješanost u nedavni oružani napad na Trampa ili tvrdnje o namjeri Irana za takvu akciju, smatrajući da takvi navodi imaju zlonamjerne političke motive i ciljeve - naveo je portparol iranskog Ministarstva, prenosi agencija “Tasnim”.

Njegovi komentari uslijedili su nakon što je “CNN” prenio da su američke vlasti posljednjih sedmica dobile obavještajne podatke o zavjeri Irana da pokuša da ubije Donalda Trampa, kao i da je razvoj događaja doveo do toga da tajna služba pojača obezbjeđenje bivšeg predsjednika.

“CNN” je naveo da je istraga utvrdila da eliminisani strijelac Tomas Metju Kruks i sam incident nisu povezani sa Iranom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.