PRVI ČOVJEK SAD

Bajden otkrio kada bi se povukao iz izborne utrke: Samo je jedan uslov

On je prethodno, nakon debate s Trampom na CNN-u, a prije atentata u subotu, rekao da ga ''samo svemogući Gospod'' može natjerati da odustane

Bajden: Želi novi mandat. AP

E. Ć.

17.7.2024

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da bi preispitao odluku o učešću u utrci za reizbor na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD, ako bi mu ljekari rekli da ima zdravstvenih problema.

Bajden je u intervjuu za BET News, na pitanje šta bi ga natjeralo da preispita odluku o učešću u kampanji za reizbor, rekao da bi to bio medicinski problem.

- Kada bih imao neki zdravstveni problem. Kada bi došli doktori i rekli mi: "Imaš taj problem, imaš ovaj problem'' - rekao je Bajden.

Bajden je prethodno, nakon debate s Trampom na CNN-u, a prije atentata u subotu, rekao da ga ''samo svemogući Gospod'' može natjerati da odustane od izborne utrke, dok je prošle sedmice rekao da će se povući ako mu pomoćnici pokažu dokaz da ne može da pobijedi na izborima zakazanim za 5. novembar.

U februaru je ljekar Bijele kuće Kevin O'Konor, nakon što je pregledao Bajdena, rekao da je riječ o ''zdravom, aktivnom i robustnom 81-godišnjem muškarcu koji je i dalje sposoban da uspješno obavlja dužnost predsjednika''.

Iz Bijele kuće je saopćeno da je taj pregled uključivao i procjenu neurološkog stanja Bajdena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.