KOMENTIRAO MNOGE TEME

Medvedev Bajdena nazvao starcem koji je izgubio razum i "igra se vojnika": Spreman je da žrtvuje hiljade života

Generalno nas ne zanima ko će i kako pobijediti na izborima u Americi, ovo je ništa više od borbe između paukova u tegli, rekao je

Medvedev o otvaranju OI; "Emisija nakaza". AP

N. Aj.

28.7.2024

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije i nekadašnji predsjednik ove zemlje Dmitrij Medvedev, u komentaru za rusku agenciju TASS, rekao je da Ukrajinci ne žele biti pijuni u američkoj igri. Prozvao je američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

- Obični Ukrajinci ne žele da budu bačeni u "mlin pakla" zbog ambicija SAD, a posebno sadašnjeg predsjednika Džoa Bajdena. Oni su užasnuti - kazao je Medvedev.

Poručio je i kako Amerikanci upravo žele da od Ukrajinaca naprave pijune.

- Niko ne želi biti pijun u tuđoj igri ili gorivo za tuđu vatru. Upravo je to ono što je predodređeno za obične građane Ukrajine. Niko ne želi da bude ubačen u paklenu mašinu za mljevenje mesa samo zato što se starac koji je izgubio razum igra vojnika i spreman je da žrtvuje hiljade života - poručio je Medvedev.

Također, pozvao je sve Ukrajince da promijene vlast u državi.

- Paniku među građanima mora zamijeniti odlučnost da se odvratni političari zamijene normalnim i razumnim liderima koji će stati na kraj ovoj krvavoj bahanaliji - mišljenja je nekadašnji predsjednik Rusije.

Komentirajući izbore u SAD, Medvedev je rekao kako se Rusija ne želi miješati u unutrašnje stvari drugih država.

- Generalno nas ne zanima ko će i kako pobijediti na izborima u Americi. Ovo je ništa više od borbe između paukova u tegli. Niko od predsjedničkih kandidata ne izaziva posebne simpatije, ali ćemo morati nekako da stupimo u interakciju s bilo kojim predstavnikom legitimne vlasti SAD - rekao je.

Osvrnuo se i na otvaranje Olimpijskih igara u Parizu.

- Ne želim ni da govorim o tome. To je bilo jadno i odvratno. Francuska se pod vodstvom Makrona (Emmanuel Macron) degradirala na nivo korumpirane djevojke. Ugasite televiziju i ne pratite sramnu emisiju nakaza - zaključio je Medvedev

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.