NEUGODNA SITUACIJA

Ovo je fotografija Makrona i ministrice sporta koja je izazvala histeriju: Poljubac kriv za sve

Na fotografijama se može vidjeti kako je ministrica Emanuela primila za biceps na jednoj ruci, a drugu je ruku stavila na njegov vrat

Sporni poljubac. Twitter

Z. K.

31.7.2024

Otvorenje Olimpijskih igara 2024. u Parizu obilježile su brojne kontroverze i neugodne situacije, a jedna takva dogodila se između predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i ministrice sporta Amelije Uda Kastera (Amélia Oudéa-Castér).

Internetom su se proširile fotografije na kojima Amelija ljubi predsjednika u obraz. Isti su poljubac brojni uporedili s poljupcem između dva ljubavnika.

Na fotografijama se može vidjeti kako je ministrica Emanuela primila za biceps na jednoj ruci, a drugu je ruku stavila na njegov vrat. 

Potom ga je poljubila u obraz, a on joj je poljubac uzvratio. Situacija je postala još neugodnija jer su brojni primijetili da je na nekim fotografijama premijer Gabrijel Atal (Gabriel Attal), koji je stajao pored njih, okrenuo pogled u drugu stranu te mu se na licu vidjelo da se ne osjeća ugodno.

Njihova se interakcija našla na meti negativnih komentara na društvenim mrežama, a najviše zbog toga što je Makron u dugogodišnjem braku s Brižit (Brigitte), kao i Amelija sa svojim suprugom Frederikom (Frederic).

"Ja svog dečka ljubim tako. Sramota", "Neko će spavati na kauču večeras", pisali su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.