ITALIJA

Glavni aerodrom na Siciliji obustavio letove zbog erupcije vulkana Etna

Kao rezultat jutrošnje vulkanske aktivnosti, krizna jedinica je naredila zatvaranje sektora B1 i smanjenje dolazaka na šest letova na sat

Vulkan Etna - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Anadolija

4.8.2024

Glavni aerodrom na italijanskom ostrvu Siciliji u nedjelju je obustavio letove zbog vulkanske aktivnosti na planini Etna, prenosi Anadolija.

- Kao rezultat jutrošnje vulkanske aktivnosti, krizna jedinica je naredila zatvaranje sektora B1 i smanjenje dolazaka na šest letova na sat - navodi se u saopćenju Aerodroma Catania.

@avaz.tv

Glavni aerodrom na italijanskom ostrvu Siciliji u nedjelju je obustavio letove zbog vulkanske aktivnosti na planini Etna, prenosi Anadolija. - Kao rezultat jutrošnje vulkanske aktivnosti, krizna jedinica je naredila zatvaranje sektora B1 i smanjenje dolazaka na šest letova na sat - navodi se u saopćenju Aerodroma Catania.

♬ original sound - Dnevni avaz

Etna, jedan od aktivnih vulkana u južnoj Italiji, koja se nalazi na ostrvu Siciliji i čija je visina oko 3.030 metara, ponovo izbacuje pepeo i lavu.

Vulkanska aktivnost uočena je u čestim intervalima od početka jula na planini Etna, koja je najviši aktivni vulkan na evropskom kontinentu.

Njegove česte erupcije često su praćene velikim tokovima lave, ali rijetko predstavljaju opasnost za naseljena područja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.