UŽARENO NA BLISKOM ISTOKU

Igra nerava prije govora Nasralaha: Izraelski avioni nekoliko puta probili zvučni zid iznad Bejruta

Sve se dogodilo nekoliko minuta prije početka govora vođe Hezbolaha

Izraelski vojni avioni. Wikimedia/Major Ofer, Israeli Air Force

N. H.

7.8.2024

Izraelski vojni avioni prelijetali su nisko iznad Bejruta, a svjedoci tvrde da su mogli vidjeti letjelice golim okom, kao i da su probile zvučni zid, prenosi Reuters.

Sve se dogodilo nekoliko minuta prije početka govora vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha (Hassan Nasrallah), kojim je obilježeno sedam dana od ubistva vojnog komandanta ove grupe Fuada Šukra u izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta.

Nasralah je rekao da je cilj zvučnih udara da ometa prisutne i upozorio da će odgovor Hezbolaha na izraelske napade biti ''snažan i djelotvoran'', prenosi Reuters.

Hezbolah je ranije saopćio da je lansirao nekoliko dronova na dvije vojne lokacije u blizini Akre na sjeveru Izraela i da je također napadnuto izraelsko vojno vozilo na drugoj lokaciji.

Izraelska vojska je saopćila da je identifikovano više neprijateljskih dronova koji prelaze iz Libana i da je jedan presretnut.

Izraelski medicinski zvaničnici su rekli da je sedam osoba evakuirano u bolnicu, južno od priobalnog grada Naharije, od kojih je jedna u kritičnom stanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.