FLORIDA

Google Earth pomogao u rješavanju 22-godišnje misterije: Pronađeni ostaci nestalog muškarca

Bivši stanovnik je kontaktirao trenutnog vlasnika kuće, koji je pomoću drona potvrdio da se radi o bijelom automobilu

Auto u jezeru. Metro

Z. K.

24.8.2024

Posmrtni ostaci nestalog čovjeka pronađeni su nakon 22 godine zahvaljujući nekome ko je zumirao njegov bivši kvart na Floridi putem Googl satelitskih snimaka i primijetio automobil potopljen u jezeru, saopćile su vlasti.

Pregledali područje

Ostaci pripadaju Vilijamu Moldtu, koji je nestao 1997. godine u dobi od 40 godina, prema šerifovoj kancelariji okruga Palm Bič. Portparolka šerifove kancelarije, Teri Barbera, izjavila je u četvrtak da je bivši stanovnik naselja Grand Ajsls u Velingtonu na Floridi pregledao područje na Google Earth kada je zumirao jezero i vidio nešto što je izgledalo kao automobil.

Bivši stanovnik je kontaktirao trenutnog vlasnika kuće, koji je pomoću drona potvrdio da se radi o bijelom automobilu na ivici jezera iza njegove kuće. Čovjek je pozvao šerifovu kancelariju 28. avgusta, a policija je kasnije stigla i pronašla spoljašnjost bijelog automobila koja je bila "jako okalcifikovana". Kada su izvukli automobil, pronašli su skeletne ostatke unutra.

Imanje bilo u izgradnji

Nacionalni sistem za nestale i neidentifikovane osobe kaže da je Moldt otišao u noćni klub u novembru 1997. godine, ali nije djelovao kao da je pijan kada je napustio klub sam prije ponoći. Pozvao je svoju djevojku iz kluba, rekavši joj da će se uskoro vratiti kući.

Imanje je bilo u izgradnji kada je Moldt nestao, ali jezero je već postojalo. Beri Fej, čija se kuća nalazi blizu mjesta gdje je automobil pronađen, rekao je da nikada nije primjetio ništa sa obale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.