NAPAD DRONOVIMA

Ukrajina preuzela odgovornost za napade na skladišta nafte u ruskim oblastima Kirov i Rostov

Dodaje se da je ukrajinska strana svjesna učešća vatrogasaca u otklanjanju požara u skladištu nafte

Rostov. Platforma X

Anadolija

29.8.2024

Ukrajina je u četvrtak preuzela odgovornost za dva napada dronovima na naftna skladišta u ruskim regijama Kirov i Rostov, prenosi Anadolija.

U saopštenju ukrajinskog Generalštaba navodi se da su njihove snage napale skladište nafte Atlas u regiji Rostov, zbog čega je izbio požar na rezervoarima tog objekta.

Dodaje se da je ukrajinska strana svjesna učešća vatrogasaca u otklanjanju požara u skladištu nafte.

Navedeno je i da je izvršen napad na naftno skladište Zenit u regionu Kirov i da se trenutno utvrđuju detaljne informacije o pričinjenoj šteti.

U saopštenju se dalje navodi da je tokom napada pogođeno i terensko artiljerijsko skladište ruske vojske u regionu Voronjež.

Ističe se da ukrajinske odbrambene snage nastavljaju s poduzimanjem svih mjera kako bi potkopali vojni i ekonomski potencijal Rusije, kao i zaustavili sukob.

Skladište nafte Atlas nalazi se u pograničnom okrugu Kamenski u Rostovu, u blizini istočnog ukrajinskog regiona Lugansk.

Grad Kotelnič u kojem je naftno skladište Zenit nalazi se oko 700 kilometara istočno od ruskog glavnog grada Moskve i oko 1.100 kilometara od ukrajinske granice.

Lokalne vlasti u Rostovu i Kirovu saopštile su da nema žrtava u požarima koji su izbili nakon ukrajinskih napada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.