INVAZIJA

U ruskim noćnim zračnim napadima na Ukrajinu izazvani požari, petero ranjenih

Guverner sjeveroistočne regije Harkov saopćio je da su u petak ujutro raketni napad oštetio stambene zgrade i ranio tri osobe u gradu Lubotinu

Ruska invazija na Ukrajinu. Fena

FENA

6.9.2024

Ruski napadi na Ukrajinu tokom noći izazvali su požare i u njima je ranjeno najmanje pet ljudi širom zemlje, saopćile su lokalne vlasti u petak.

Ukrajinske zračne snage saopćile su da su tokom noći oborile 27 od 44 bespilotne letjelice koje je lansirala Rusija, a još ih je osam "vjerovatno oboreno sredstvima za elektroničko ratovanje".

Rusija je također koristila dvije rakete u napadu, objavile su zračne snage u saopćenju putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Guverner sjeveroistočne regije Harkov saopćio je da su u petak ujutro raketni napad oštetio stambene zgrade i ranio tri osobe u gradu Lubotinu.

Guverner regije Dnjepropetrovsk Serhij Lisak kazao je da su zračne snage oborile pet dronova i jednu raketu iznad regije.

U raznim noćnim napadima u toj centralnjoj regiji ranjeno je dvoje ljudi, oštećeno više od 12 kuća i pogođeni su dalekovodi i plinovodi, dodao je.

Regionalne vlasti u Lavovu saopćile su da su ostaci drona pali u industrijsku zonu i zapalili četiri kamiona. Tim od 32 vatrogasca ugasio je požar do jutra, a guverner je javio da nema ranjenih tokom napada.

Još jedan požar izazvan padom krhotina ugašen je u južnoj regiji Mikolajev, sapćio je guverner, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.