NOVA PITANJA

Donald Tramp se ponovo oglasio nakon atentata

Mnogi će se zapitati kako je moguće da je njegov život ponovo ugrožen te javnosti treba govoriti o većoj kontroli oružja

Tramp: Posebno se zahvalio šerifu. AP

Dž. R.

prije 3 dana

Donald Tramp (Trump) bivši američki predsjednik i kandidat predstojećih predsjedničkih izbora u SAD, zahvalio se svima koji su provodili zakon nakon ponovnog pokušaja atentata na njega dok je igrao golf na Floridi.

Na mreži Truth Social napisao je da su odradili apsolutno izvanredan posao, a zahvalio se i na lijepim željama i zabrinutosti iskazanoj prema njemu.

Nevjerovatan posao

Osumnjičeni je bio 400 metara udaljen od njega, skriven u grmlju.

- Ono što je najvažnije, želim da se zahvalim američkoj tajnoj službi, šerifu Riku Bredšovu (Ricu Bradshawu) i njegovoj kancelariji hrabrih i predanih patriota, kao i cijeloj službi za sprovođenje zakona na nevjerovatnom poslu koji je danas obavljen u Trump International - poručio je Tramp.

Nešto ranije je objavio saopćenje u kojem je poručio kako se nikada neće predati te da je na sigurnom.

- Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati - naveo je on.

Službe sada ovo posmatraju kao pokušaj atentata. Objavljeno je i ime osumnjičenog, a radi se o Rajanu Vesliju Rutu (Ryan Wesley Routh).

Uočili ga agenti

Mediji navode da je čekao Trampa u grmlju, kada su ga agenti Tajne službe uočili. Navodno je ciljao na njih te je jedan od agenata pucao na njega.

Nakon novog pokušaja atentata na Trampa, postavit će se nova pitanja o Tajnoj službi i snagama reda, smatra analitičarka Džulija Mančester (Julia Manchester).

Napominje kako će se mnogi zapitati kako je moguće da je njegov život ponovo ugrožen te kako bi se moglo u javnosti govoriti o većoj kontroli oružja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.