SITUACIJA DRAMATIČNA

Oglasile se sirene u Tel Avivu, ni Izrael ne odustaje od napada na Liban

Sirene upozorenja također su se oglasile u drugim područjima centralnog Izraela, uključujući grad Netanju

Napadi u Libanu. X

S. S.

prije 3 sata 56 minuta

Sirene upozorenja oglasile su se danas u izraelskoj privrednoj prijestolnici, Tel Avivu, nakon što su sistemi protuzračne odbrane presreli jedan projektil zemlja-zemlja nakon što je otkriven da prelazi iz Libana, saopćila je izraelska vojska.

Nije bilo izvještaja o šteti ili žrtvama, a vojska je rekla da nema promjena u uputama civilne odbrane za centralni Izrael. Sirene upozorenja također su se oglasile u drugim područjima centralnog Izraela, uključujući grad Netanju.

Pokret Hezbolah u Libanu, koji podržava Iran, ispalio je stotine projektila i raketa na Izrael posljednjih dana dok se višemjesečni sukob preko granice s južnim Libanom naglo intenzivirao.

Izraelska vojska ove sedmice je izvela svoje najteže zračne napade u ratu, ciljajući vođe Hezbolaha i pogađajući stotine ciljeva duboko u Libanu, u kojima je ubijeno više od 500 ljudi i ranjeno više od 1800. Jučer je u napadu u Bejrutu ubijen viši zapovjednik Hezbolaha Ibrahim Kubaisi, koji je vodio raketne i raketne snage ove grupe.

Na drugoj strani, Izrael od ranog jutra napada ciljeve Hezbolaha na jugu i istoku Libana.

Od pet sati ujutro neprijateljski ratni avioni su izvršili udare na nekoliko područja južnog Libana, navodi zvanična Nacionalna novinska agencija dodajući da je "zračna agresija nastavljena preko noći" na druge dijelove juga, izvještavajući o neutvrđenim žrtvama.

Izvještavaju i da su "neprijateljski ratni avioni i bespilotne letjelice" nakon ponoći gađali više lokacija u području Balbek u istočnoj libanskoj dolini Beka, također izvještavajući o žrtvama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.