ŠIRENJE SUKOBA

Papa pozvao na prekid vatre na Bliskom istoku

Nastavljam s bolom i velikom zabrinutošću pratiti širenje i intenziviranje sukoba u Libanu

Papa. Anadolija

Anadolija

prije 2 sata 18 minuta

Papa Franjo je u Briselu izrazio "bol" zbog širenja sukoba na Bliskom istoku te pozvao na prekid vatre u Libanu, Gazi i Izraelu i također poručio da ne smijemo zaboraviti "napaćenu Ukrajinu".

- Nastavljam s bolom i velikom zabrinutošću pratiti širenje i intenziviranje sukoba u Libanu. Liban je poruka, ali u ovom trenutku to je poruka patnje, a ovaj rat ima razorne učinke na stanovništvo: mnogo, previše ljudi i dalje umire iz dana u dan na Bliskom istoku. Molimo za žrtve, za njihove obitelji, molimo za mir - rekao je Papa na kraju mise na stadionu kralja Baudouina u Briselu.

- Pozivam sve strane na trenutni prekid vatre u Libanu, u Gazi, u ostatku Palestine, u Izraelu. Neka se taoce pusti na slobodu i dopusti dostavu humanitarne pomoći. Ne zaboravimo napaćenu Ukrajinu - poručio je Franjo.

Vjernike je pozvao da se zajedno s njim mole za mir "za napaćenu Ukrajinu, Palestinu i Izrael, za Sudan, Mjanmar i sve zemlje ranjene ratom".

Također je rekao da želi s nazočnima također podijeliti jednu vijest.

- Po povratku u Rim pokrenut ću proces beatifikacije kralja Baudouina: neka njegov primjer čovjeka vjere prosvijetli vladare. Molim belgijske biskupe da predano rade na toj kauzi - rekao je Papa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.