VIĐENI VELIKI OBLACI DIMA

Novo bombardiranje Bejruta: Hezbolah tvrdi da je istjerao IDF s juga

Izrael je izdao nove naredbe za evakuaciju tog područja, koje je većinom ispražnjeno nakon višednevnih teških napada

Snimci iz Bejruta. X

Dž. R.

prije 5 sati 57 minuta

Bombardiranje južnih pregrađa Bejruta počelo je rano jutros, a Izrael tvrdi da su najmanje tri napada izvedena na ciljeve povezane s Hezbolahom.

Nove naredbe

Veliki oblaci dima viđeni su kako se dižu iz dijelova predgrađa. Izrael je izdao nove naredbe za evakuaciju tog područja, koje je većinom ispražnjeno nakon višednevnih teških napada.

Hezbolah je objavio da se u ranim satima srijede suprotstavio izraelskim snagama koje su pokušale infiltraciju u južni libanski grad Odaisseh, te ih natjerao na povlačenje.

U objavi na Telegramu, Hezbolah je naveo da su se njihove snage sukobile s izraelskim vojnicima, nanijele im gubitke i prisilile ih da se povuku.

Ove izjave uslijedile su nakon što je Iran u utorak ispalio salvu balističkih projektila na Izrael, kao odmazdu za atentate na visoke zvaničnike Hezbolaha, Hamasa i Islamske revolucionarne garde.

Bolan odgovor

Izrael je obećao "bolan odgovor", navodeći da je iz Irana lansirano više od 180 projektila, dok su izraelske zračne snage aktivirale odbrambene sisteme kako bi ih presrele.

Iranska Islamska revolucionarna garda izjavila je da je Iran ispalio desetine projektila na Izrael, upozoravajući da će, ukoliko Izrael uzvrati, Teheran odgovoriti još "razornije". Iranske državne agencije objavile su da su u napadu ciljana tri izraelska vojna objekta.

Ovi događaji dolaze dan nakon što je Izrael objavio da je poslao kopnene trupe u južni Liban u, kako je nazvao, "ograničenu" operaciju protiv ciljeva Hezbolaha.

Eksplozije u Bejrutu. X

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.