LIČNOST DANA

Admir Muratović: Životna utakmica

U jednom je bio odlučan, neće dopustiti nikome da ga sažalijeva

Muratović: Ne odustaje od oporavka. Avaz

Piše: N. Br. / Avaz.ba

9.12.2019

Admir Muratović (34) iz Fojnice kod Maglaja do prije dvije godine bio je profesionalni vozač i za život zarađivao vozeći kamion širom Evrope. Posao naporan i stresan, a posljednji radni angažman bio je koban za ovog mladog čovjeka. Vratio se iz Španije, ostavio kamion i na putu kući u vlastitom automobilu zaspao i doživio nesreću.  

Vijest da će zbog povreda tri pršljena morati u kolica nije lako prihvatio. Ali, u jednom je bio odlučan, neće dopustiti nikome da ga sažalijeva i to je rekao roditeljima i prijateljima. I krenuo u novu utakmicu, kako je ovu borbu nazvao nekadašnji uspješni nogometaš.

Admir je gotovo potpuno samostalan, od pripreme obroka do održavanja lične higijene i vježbanja u mini teretani. Tu provodi najveći dio dana radeći vježbe koje je naučio u fojničkom „Reumalu“, gdje je i počeo njegov munjeviti oporavak. Nada da bi opet mogao stati na noge „košta“ 30.000 eura. Toliko treba za tri tretmana matičnim ćelijama na klinici u Beču.

On mašta samo o jednom, životu bez invalidskih kolica, a na tom putu ispred sebe vidi samo lice svoga sina Vedada i zbog njega ne želi život u kolicima.

Vjeruje da će uz pomoć dobrih ljudi uspjeti prikupiti potreban novac i da će, možda, jednog dana i Vedada učiti nogometnim vještinama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.