KOMENTAR DANA

Bakirov Jasmin

Sve dok je Bakira, bit će i radikalnih jurišnika i botova, od kojih se lider SDA nikada nije ogradio

Mulahusić i Izetbegović. Facebook

Piše: Miralem Aščić

10.12.2021

Bakir Izetbegović, lider SDA, gostujući u emisiji N1 televizije, na konstataciju urednika Amira Zukića da je na fotografiji s Jasminom Mulahusićem, radikalnim internet-jurišnikom s adresom prebivališta u Luksemburgu, prisno zagrljen, ko iz topa je izjavio: “I šta sad?”

- Bio sam na turneji koja je obuhvatila sedam ili osam gradova u Njemačkoj i zemljama Beneluksa. Slikao sam se s nekoliko stotina ljudi. Ovog gospodina sam prvi put u životu vidio i kontaktirao - rekao je, ljutito, Izetbegović.

Iako je riječ o osobi koja je osumnjičena u BiH za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, zbog čega je u septembru bio i hapšen, za lidera SDA to ne predstavlja ama baš nikakav problem.

Naprotiv! Lideru SDA, koji je s radikalom čak i ručao, nije problem ni to što je evropska policija u Luksemburgu pretresla njegovu imovinu i račune. Reklo bi se, lider SDA nije znao.

Za Izetbegovića nije sporno ni to što je Mulahusić poznati huškač koji vrijeđa i prijeti novinarima, političarima i javnim ličnostima.

Ili je lideru SDA to što osoba koja svojim montažama crta mete na čelo ljudima koji nisu po volji SDA opravdano, pa je to onda drugo, mnogo ozbiljnije pitanje.

Jer, kako drugačije opravdati Bakira zvanog “Ja, i?”… Osim što se, ne ogradivši se od postupaka kontroverznog muftije Mulahusića, očigledno stavlja na stranu mrzitelja koji novinare naziva genocidašima, zločincima...

Na Bakirov odgovor „I šta sad“, slijedi ona narodna: “S kim si, takav si.” Ustvari, nije kriv Jasmin, kriv je Bakir. Sve dok je Bakira, bit će i radikalnih jurišnika i botova, od kojih se nikada nije ogradio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.