LIČNOST DANA

Vladimir Kojović: Humanista i stručnjak

Želi educirati bosanskohercegovačke ljekare

Dr. Kojović: Pomoć bh. građanima. Facebook

15.1.2024

Vrsni stručnjak u polju urološke hirurgije i veliki humanista dr. Vladimir Kojović iz Beograda ovih dana boravio je u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu te je iskazao želju i volju da pomogne u edukaciji bh. ljekara, posebno mladih.

Osim edukacije ljekara, spreman je raditi i potrebne operacije u BiH kako bi olakšao život pacijentima, odnosno da ne moraju ići za Beograd, nego da sve potrebno mogu dobiti u Sarajevu.

Dr. Kojović kaže da je cilj da svi građani svijeta imaju dostupnu pomoć da rješavaju svoje zdravstvene tegobe, posebno one koje su još, nažalost, na Balkanu tabu tema.

Ovaj vrsni stručnjak prvi je ugradio vještački urinarni sfinkter kod muškarca čiji je cilj postizanje kontrole mokrenja, a pomaže i onima koji imaju problema s erektilnom disfunkcijom ili impotencijom te obavlja operacije spolnog organa, tačnije formiranje novog.

Tokom karijere bio je posvećen i humanitarnom radu pa je posjetio nekoliko afričkih zemalja gdje je pomagao i liječio tamošnje stanovništvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.