LIČNOST DANA

Luka Jović: Zlatni džoker

Spasio je turnir za Srbiju, a Piksiju posao

Jović: Dao gol u 95. minuti. AP

21.6.2024

Srbija je visila na konopcima, bila u teškoj situaciji i pred gotovo sigurnim ispadanjem s Evropskog prvenstva, a onda se „ukazao“ Luka Jović i golom u 95. minuti produžio život „Orlovima“.

Jović je spasio svoj tim, selektora Dragana Stojkovića Piksija, kojeg bi javnost u Srbiji sigurno „razapela“ da je izgubio protiv Slovenije. Srećom po Piksija, ali i Srbiju, na klupi je bio zlatni džoker koji je uspio uraditi ono što nisu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - dati gol.

Da stvar bude bolja za Jovića, do gola je došao iz posljednjeg napada i to glavom nakon kornera. Jović je visok 1,81 metar, ali je uspio pobjeći „divovima“ iz slovenske odbrane i matirati Jana Oblaka.

Jović je prošao težak period. Obično on ide od trnja do zvijezda, ali Jovićev se okrenuo, pa je od zvijezda i Real Madrida, pao skoro na dno, a sada se ponovo vraća u zvijezde. Ide ga u Milanu, zaradio je novi ugovor, a ponovo osvaja srca navijača Srbije.

Luka Jović je rođen u Bijeljini 23. decembra 1997. godine. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, a igrao je još za Benfiku, Ajntraht iz Frankfurta, Real Madrid, Fiorentinu i Milan. Za Srbiju ima 37 utakmica i 12 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.