LIČNOST DANA

Izudin Ahmetlić: Neka nama nas

Najdraža, najiskrenija, najčešće iznenadna pomoć ipak dolazi od onih najbližih

Ahmetlić: Zlata vrijedna pomoć. Facebook

Alen Bajramovic

15.8.2024

Već po tradiciji, Bosnu ujedine samo nevolje, poput one na Tjentištu, gdje se za spas Nacionalnog parka „Sutjeska“ i prašume Perućica zajedničkim snagama bore vatrogasci iz Foče i Ilidže, radnici parka, piloti Helikopterskog servisa RS i Oružanih snaga BiH, čije redove su pojačale i njihove kolege iz Srbije.

Osim herojstva i požrtvovanosti vatrogasaca na terenu, koji naprtnjačama na leđima gase strme obronke Zelengore, najviše pažnje i emocija izazvala je cisterna s gorivom kompanije „Hifa Oil“ koja se odjednom pojavila na Tjentištu.

Pomoć zlata vrijednu, vođen vlastitom željom da pomogne u savladavanju velikog požara koji prijeti pustošenjem neprocjenjivog bogatstva, poslao je vlasnik kompanije „Hifa Oil“ Izudin Ahmetlić, uz kratku poruku: „Želim vam sreću i znajte da je 'Hifa Oil' s vama kada je najteže. Vaša posvećenost i osjećaj odgovornosti prema zajednici su inspiracija za sve nas. Zajedno možemo sačuvati i zaštititi ono što nam je svima najdragocjenije – našu prirodu.“

Uz iskrenu zahvalnost komšijama i prijateljima u svijetu na svemu što čine, najdraža, najiskrenija, najčešće iznenadna pomoć ipak dolazi od onih najbližih.

I zato - neka nama nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.