LIČNOST DANA

Meg Rajan: Raznolikost je moć

Vi ste dokaz da nas umjetnost povezuje bez ikakvih prepreka

Meg Rajan. E. Tihak / Avaz

Alen Bajramovic

22.8.2024

Zvijezde sijaju čak i u jednostavnim, radnim kombinacijama, jer da biste to bili, morate imati nešto mnogo vrednije i od najskupljih modnih kreacija. Pokazala je to šetnja crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala američke glumice Meg Rajan (Ryan), dobitnice „Počasnog Srca Sarajeva“.

Mnogo duže od aplauza i ovacija kojima je dočekana odzvanjat će njene poruke Sarajlijama i Bosancima i Hercegovcima, direktne, iskrene i važne.

- Hvala vam na vašim srcima. Hvala na vašem primjeru. To je Sarajevo. Ima više mu*a od ostalih. Sada, bilo ko, bilo gdje ko trpi bilo kakvu vrstu nasilja ili opresiju i osjeća se usamljeno, može se ugledati na ovo mjesto i vas kao primjer. Vi ste dokaz da je raznolikost moć i da nas umjetnost povezuje bez ikakvih prepreka. Nema razdvajanja. Umjetnost, a ne rat - poručila je Rajan.

Meg Rajan rođena je 19. novembra 1961. u Ferfildu. Diplomirala je novinarstvo, ali su je talent i sudbina vodili ka Holivudu. Zbog uloga u velikom broju filmskih ostvarenja tog žanra prozvana je kraljicom romantičnih komedija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.