KULTURA

Promovirana zbirka pjesama „Čobanica“ autora Emina Bektića

S. Sm.

29.5.2018

Programom obilježavanja 15. privredne i kulturno-sportske manifestacije „Dani Srebrenice 2018“, danas je u Kulturnom centru organizirana promocije zbirke ljubavnih pjesama „Čobanica“ autora Emina Bektića (75) iz Jasenove kod Srebrenice.

- Zbirka sadrži 18 pjesama koje se mogu komponirati i pjevati uz šargiju i saz. Veliki sam ljubitelj prirode i narodnih običaja, što potvrđuje i sadržaj pjesama, a svaka od njih proteže ljubav prema prirodi i ženama koje su u pjesmama na najbolji način uz određene lijepe epitete opisane - istakao je na promociji Bektić, dodajući da je prilikom pisanja koristio narodne izraze, karakteristične za ovaj kraj.

Inače, porodica Bektić je četiri puta postala zanimljiva novinarima.

Prvi put kada je objavljeno da povratnik Emin Bektić nakon zarađene njemačke penzije živi u Srebrenici, drugi put kada su mediji prenijeli vijest da je Emin svom uginulom konju Putalju podigao nadgrobni spomenik s epitafom.

Treći put su Bektići u žižu javnosti dospjeli prošle zime kada su Eminove četiri kćerke jahale konje u rodnom selu i četvrti kada je Emin izdao zbirku ljubavnih pjesama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.