REŽIJU POTPISUJE MUSTAFIĆ

Premijerno izveden drugi dio trilogije: "Majka" pred publikom Kamernog teatra 55

Ekipa predstave je nagrađena gromoglasnim aplauzom nakon izvedbe

Detalj iz predstave "Majka". N. Novaković

N. Aj.

1.6.2023

Na sceni Kamernog teatra 55 premijerno je izvedena predstava "Majka". Komad, koji je rađen prema tekstu Florijana Zelera (Florian Zeller), režirao je Dino Mustafić.

Glumačku postavu čine Tatjana Šojić, Davor Domazet, Elma Juković i Mehmed Porča. Ekipa predstave je nagrađena gromoglasnim aplauzom nakon izvedbe.

Premijeri su prisustvovale i brojne poznate ličnosti među kojima su bili i reditelj Ademir Kenović te voditeljica Naida Kundurović.

Dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju i kostimografiju Adisa Vatreš Selimović, a muziku Irena Popović Dragović.

Majka - Avaz
Majka - Avaz
Majka - Avaz
Majka - Avaz
Majka - Avaz
+2

Florijan Zeler se bavi univerzalnom temom porodice, a predstava na inovativan dramaturški način otvara pitanja životnih strahova, tegoba i frustracija kojima smo izloženi. Istovremeno je riječ i o ličnoj predstavi junakinje koja je paradigma žene u savremenom svijetu. Porodica joj je bila prostor života, a onda nastupa sindrom "praznog gnijezda" i ona ostaje sama.

Predstava "Majka" zapravo je dio tetaraske trilogije "Sin", "Majka", "Otac". Sva tri projekta su rađena pod rediteljskom palicom Dine Mustafića.

Prvi dio trilogije "Sin" je izveden nedavno, a treći dio trilogije "Otac" ansambl Kamernog teatra 55 će premijerno igrati 7. juna.

Reprizna izvođenja "Majke" bit će upriličena 2. i 10. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.