PREDSTAVA SELME SPAHIĆ

Kamerni teatar na gostovanju: "Ljubičasto" putuje u Novi Sad

Na okruglom stolu publici i prijateljima festivala obratit će se Tatjana Šojić

Detalj iz predstave. Kamerni

L. S. R.

31.5.2024

Poslije uspješne premijere predstave „Potpuni stranci“ u režiji Lajle Kaikčije koja je imala svoje premijerno izvođenje 23 i 24 maja i još uspješnijeg završenog regionalnog festivala Ruta koji je trajao od 24 do 29 maja, Kamerni teatra 55 najavljuje gostovanje sa predstavom „Ljubičasto“ po regionu.

Početak mini turneje je planiran od 2. juna, gdje će predstava "Ljubičasto" učestvovati na Međunarodnom programu „Krugovi“ na Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Ono što je važno naglasiti jeste da će se na okruglom stolu publici i prijateljima festivala obratiti Tatjana Šojić, glumica i prvakinja Kamernog teatra 55, Selma Spahić, rediteljica predstave Ljubičasto i Vedran Fajković, dramaturg Kamernog teatra 55.

Nakon toga, 4. juna, ansambl Kamernog teatra 55 sa istom predstavom će učestvovati na festivalu 48. dani satire „Fadila Hadžića“, u Satiričkom kazalištu „Kerempuh" u Zagrebu. I ovaj festival je takmičarskog tipa.



Ekipa predstave. Kamerni teatar 55

Glumci koji igraju u predstavi su: Tatjana Šojić, Maja Izetbegović, Davor Golubović, Anja Kraljević, Sabit Sejdinović i Boris Ler. Režiju potpisuje Selma Spahić, dramaturgiju Emina Omerović. Asistent dramaturgije je Armin Behrem. Kostimografiju i scenografiju je radila Adisa Vatreš Selimović,uz podršku asistentice Monike Močević, dok jemuziku radio Draško Adžić. Inspicijent predstave je Senad Bešić. Plakat predstave potpisuje Mirza Selimović, dok je ovaj put za Kamerni teatar 55 fotografije radio renomirani umjetnik i fotograf Almin Zrno.

Povratkom u Sarajevo, Kamerni teatra 55 nudi svojoj publici bogat i raznovrsan repertoar za mjesec juni 2024. godine. Predstave koje će moći pogledati su "Potpuni stranci" 6. i 7. juna, "Mirna Bosna" 8. juna, zatim predstavu "Malograđanska svafba" planiranu za 11. juni 2024 godine.

Predsatva "Djelidba" će nastaviti svoje putovanje po BiH. Ovaj put će gostovati na festivalu „Bihaćko ljeto“ u Centru za kulturu, 25. juna, a već 26. juna Kamerni teatra 55 dolazi u Bosansku Krupu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.