OKUPILI SE SLIKARI

Održana ekološka likovna kolonija Peć Mlini 2024

Dobrodošlicu slikarima poželio je i voditelj likovne kolonije Srećko Slišković

Likovna kolonija. JU Kulturni dom A. B. Šimić

FENA

7.7.2024

U Avanturističkom parku Peć Mlini u Grudama u subotu je održana druga po redu ekološka likovna kolonija koja je okupila 20-ak slikara iz Hercegovine i Dalmacije.

Ovim se događajem promovira prirodno bogatstvo spomenutog lokaliteta te podiže svijest o potrebi očuvanja ovog prirodnog bisera čime kolonija zaslužuje epitet "ekološka".

- Događaj osim što obogaćuje kulturni život naše općine, jača turističku ponudu jer se održava na lokalitetu koji je zadnjih godina sve zanimljiviji domaćim i stranim posjetiteljima - kazala je v.d. ravnateljica JU "Kulturni dom A. B. Šimić" Grude Ivana Leko.

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj izrazio je nadu da će ekološka likovna kolonija postati tradicionalan događaj.

- Posebno mi je drago da smo ove godine proširili broj sudionika. Vrlo je teško govoriti o tradiciji, ali ja sam uvjeren da će ova kolonija zaživjeti i imati brojna izdanja u budućnosti - poručio je načelnik, dodavši da radovi s prve kolonije ukrašavaju općinsku vijećnicu.

Dobrodošlicu slikarima poželio je i voditelj likovne kolonije Srećko Slišković koji je istaknuo kako im Peć Mlini nude brojne motive koji su idealni za rad, priopćeno je na internetskim stranicama JU "Kulturni dom A. B. Šimić".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.